miercuri, 15 iunie 2011

NOI DOVEZI...

1.  Deoarece informatiile cu privire la existenta marilor civilizatii au inceput a fi din ce in ce mai ample, coerente si transparente (vezi de exemplu filmul ” MISTERY OF THE MAYA ” sau ” BOROBUDUR TEMPLE COMPOUNDS -UNESCO WORD HERITAGE CENTRE ” si altele asemenea), adesam Academiei Romane, Ministerului Culturii si Patrimoniului si altor institutii abilitate, rugamintea ca impreuna, cu efort conjugat si eventual cu sprijin din partea UNESCO, sa realizeze un program bine articulat , de informare audio-video a poporului roman, asupra milenarei sale civilizatii. Desigur ca apoi materialele realizate ar putea sa fie difuzate, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe si ambasadelor noastre, in diverse zone de interes.
2.  Pentru Academia Romana si istoricii nostri sunt relevante marturii precum cele ale domnului RALPH  M.  ROWLETT profesor la Facultatea de Antropologie a Universitatii Missouri, Columbia, SUA, care participa de circa 20 de ani la cercetari pe diverse situri arheologice din Romania? Domnia sa afirma ca ” Pe teritoriul Romaniei poti afla , prin intermediul arheologiei, informatii despre cea mai mare parte a preistoriei europene… Teritoriul Romaniei actuale a fost, inca acum mai bine de 6000 de ani, unul din primele locuri propice pentru expansiunea culturilor… De aici culturile s-au raspandit inspre Europa de vest, spre Marea Mediterana, Orientul Mijlociu si Asia de sud.”
3.  O multime de marturii concrete si irefutabile strabat secolele. De ce oare suntem orbi si nu avem o clasa academica si istorici pertinenti ce sa aprofundeze cercetarea si sa ne ancoreze in realitatile istorice ? Pot sa fie valorificate dovezile existente pentru a ne clarifica aspecte cum ar fi:
-  poporul englez inainte de a fi WELSH a fost WALACH ori WALAH asa cum precizeaza fara posibilitate de tagada THE OXFORD DICTIONARY OF  ENGLISH ETYMOLOGY ?
-  ”VEDELE sunt opera arienilor care au invadat bogatul pamant al Indiei ” dupa cum afirma celebrul JAWAHRLAL NEHRU in cartea sa DESCOPERIREA INDIEI ?
-  in limba maghiara se regasesc peste 2200 de cuvinte romanesti (dacice) asa cum ne este prezentat, cu girul Academiei Ungare, acest fapt ?
-  inainte de anii 1500 e.n. Franta a fost rominofona, asa dupa cum ne sunt prezentate multe dovezi in revista Getica nr. 1,2,3,4, din anul 1992 ?
-  ORFEU s-a nascut in zona Muntilor Carpati spre Moldova ?
N. B.  ORFEU, zamislit de catre PEIROS cu ZEITA MAMA este sacerdot al cultului sau.
-  ZEII DACIEI sunt premergatori tuturor zeilor, asa dupa cum ar rezulta din GEOGRAFIA lui STRABON ?
N. B.  STRABON, istoric grec, filosof si geograf se naste in Turcia in anul 64 i.e.n. La varsta de 20 ani il gasim la Roma. A calatorit mult. Opera sa GEOGRAPHICA constitie o valoroasa sursa de informatii despre lumea antica .

Un comentariu:

  1. intai si intai ministerul culturii sre datoria asigurarii suportului educatiei tinerilor: carti de istorie coerente in spiritul adevarului nu manuale alternativ-aberante

    RăspundețiȘtergere