sâmbătă, 30 aprilie 2011

RAIUL BIBLIC

Intreaga cunoastere si intelepciune a stramosilor nostri o aflam intacta in Sfanta Scriptura, si in traditia romaneasca. Explicit tara unde curgea ” lapte si miere ” insemna un spatiu geografic in care se aflau oi si albine. Tara era definite HAVILA/VLAHIA/, deci putem vorbi despre o tara sfanta, numai in niste coordonate clare geografice, si in acest mod se respinge logic ” noua ” botezare cu toate povestile aferente tarzii, pentru ca Fiul Omului IISUS HRISTOS aflase intreaga sa invatatura lumeasca pe muntele Omu. Nu vom insista asupra celor stiute ci, vom prezenta simplu cadrul natural in care stramosul nostrum si-a petrecut milenii(7500 de ani) in spatial pe care il locuim astazi. Inmultirea albinelor a facut necesara, dispersarea pe spatii largi, si pastrarea dreptei credinte in Dumnezeu-destinul sau special este pe inteles. La fel ura alogenilor, care falsificand limba romaneasca au falsificat de fapt istoria omeniriii. O regandire de ansamblu este necesara nu numai pentru noi, dar si pentru cadrul general al stiintei si artei umane.
Nu vom repeta ceea ce se stie, dar nu se studiaza, ci vom arata ca rescrierea istoriei noastre nu se poate face de catre cei care nu au inteles-o niciodata. Ar fi vremea sa-i lasam pe greci si romani sa-si laude trecutul cu care se impopotoneaza antichitatea, sa si-l studieze-treaba lor - iar noi sa includem numai cateva lectii comparative, avand material suficient pentru antichitate, evul mediu, moderna si ceea ce este mai important sa pricepem cum stupul dacic a fost factor determinant al culturii si civilizatiei umane. Cam 180 de grade! Deci, sa ne ocupam noi de limba si istoria noastra, poftindu-i pe alogeni sa se ocupe de-a lor - fie romanofoni, rusofoni, bulgari, unguri, etc, pentru ca e vremea sa le dam liber din posturile cheie ale culturii noastre, pe care o batjocoresc in continuare. De ce neamul nostru nu are nici un lingvist authentic in afara lui Hasdeu, Cantemir, Eminescu, si ei lasati in afara cursurilor universitare sau liceale, de ce tot felul de grauri, iodani, coteni, leiboviciuri, nu se ocupau de “graiul” lor? In fine, e vremea sa vorbim cu toata seriozitatea de limba noastra, despre prioritatea romaneasca in toate sectoarele stiintei si artei. Se stie ca aici a fost patria crescatorilor de albine, a baciului mioritic, si inceputurile agriculturii, fie si numai din textele ramasase dupa cenzura greco-romana, tocmai pentru a face imposibila cunoasterea despre stramosii nostril. Talcul basmelor noastre se implineste si Harap-Alb este in situatia de a privi spanul care i-a furat cartile de domnie, infascat de Pegas si lasat in cadere libera din nori, ca sa se faca praf…Dar de fapt marele merit si vina apartine GETILOR. Ei au codificat totul, apoi au tacut in numele unui singur Dumnezeu, tradand de fapt popporul, care si azi nu-si cunoaste adevaratul trecut. Se stie bine ca la cancelariile Vaticanului si Bizantului, poate si la Patriarhie, dar explicit:NIMIC!
Dar noi sa vorbim despre miere si lapte mai clar, rolul lor in pastrarea si recapatarea sanatatii. In Atharva-Veda citeam: ”Iti dau drept hrana aceasta miere, pentru ca zeii sa te apere, si ca tu, sa traiesti o suta de toamne pe lumea aceasta”. Cum se stie, Pitagora avea in miere hrana esentiala. In mileniul patru, albina era simbolul regelui, iar faraonul Ramses al II-lea oferea ofranda zeului Nil, aproape 30.000 de oale cu miere.
Cum noi stim ca “Egipt” inseamna lume, pricepem povestile biblice dar si faptul ca functia de Mare Preot al antichitatii era Faraonul. Functia era eligibila si inceputul glorios al lui Miron din Tomis-KOPS - cu frumoasa Piramida, ca si biblioteca din Alexandria erau realitati antice ascunse celor din afara castei IO a getilor.- Aici este misterul get. Aristoxenes nota ca “ de cei care vor manca dimineata miere, nu se mai atinge nici o boala toata viata”, este vorba de necesitatea de a oferi copiilor miere.
Laptele este esenta vietii animale, iar mierea a plantelor in starea cea mai pura, elaborate in modul arhicunoscut de catre specialisti. 1kilogram de miere echivaleaza cu 50 de oua, 1.680 kg de carne de vaca, 5.675 l de lapte si aprox. 40 de portocale.


TUDOR DIACONU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu